Klassiske drinks MetroXpress Rom drinksopskrifter

Lav dine drinks før festen – Den perfekte Caipirinha

Jeg har i noget tid arbejdet på en opskrift, som kunne sikre gode drinks i en privatfest-bar. Problemet er ofte at dem som står i baren enten ikke kan finde ud af at lave gode drinks, ikke har det rette barudstyr eller simpelt ikke ønsker at bruge så meget tid på at lave drinks. Så jeg har derfor udviklet en opskrift, hvor du kan lave alle dine drinks på forhånd – dog max 3 dage før festen. I dette indlæg vil du således kunne læse om hvordan du kan lave en helt perfekt Caipirinha før festen, så når festen går i gang er det blot et spørgsmål om at servere drinken over isterninger. – og det kan alle finde ud af! Denne opskrift er testet på ca. 150 personer, med stor succes.
 
Ingredienserne i en Caipirinha er ganske simpelt: Cachaca, friskpresset limejuice og rørsukkerlage. Dertil kommer at Caipirinha’en skal serveres over isterninger – helst knust is.

Opskriften er som følger:
4 cl Cachaca (Her Ypioca ouro)
2 cl Friskpresset limejuice (og ja, friskpresset ellers glem det. Trust me!)
7 cl Rørsukkerlage (2 dele vand til 1 del sukker. F.eks. 500g rørsukker og 1l vand opløses.)

Se også: Drinks med Cachaca

Denne opskrift er lidt sød, da de de flest foretrækker den sådan. Det er heller ikke sikkert du får nok knust is i dit glas, og derved er det godt din Caipirinha ikke er alt for stærk. Alternativt kan du tilføje lidt mere limejuice + rent vand, og så lidt mindre sukkerlage. Men som sagt, denne opskrift er testet på 150 personer, og alle gange den drink der først blev udsolgt 😉

[singlepic id=756 w=300]

Brug nogle tomme glasflasker eller f.eks. kildevandsflasker til at opbevare din Caipirinha i. Har du en beholder med 200 cl – så dividere du bare med opskriften (4+2+7) 13. Det giver ca. 15 – dvs. i en 200 cl dunk skal du fylde 15*4 cl cachaca i, 15*2 cl friskpresset limejuice, 15*7 cl rørsukkerlage. Stil den på køl indtil du skal servere dem til festen.

Husk iøvrigt, at alt efter hvilken rørsukker du anvender, vil de farve drinken fra lys til brun. F.eks. kan du få rørsukker som angives som “lys rørsukker” – og den bliver også lys når den blandes med vand. Du kan naturligvis også købe rørsukkerlage fra f.eks. monin – hvis du er doven eller går meget op i farven på din Caipirinha.

[singlepic id=757 w=300]

Denne opskrift serverede jeg i 25 cl glas, der var 3/4 del fyldt med isterninger. Det giver en kostpris på ca. 9 kr. Regn med at du kan få ca. 3-4 cl juice af en moden lime. Jeg brugte denne citruspresser – og det sparer helt enormt meget tid. Så behøver du blot at skære limen over på midten og presse hver halvdel.

[singlepic id=761 w=300] [singlepic id=760 w=300]

7 thoughts on “Lav dine drinks før festen – Den perfekte Caipirinha

  1. Hej Jette – Det vil stadigvæk smage godt med lys rom, men det vil ikke helt være det samme. Du kan finde Cachaca i vores shop, MixMeister.dk eller hos enkelte vinhandlere.

  2. Jeg skal lave Caipirinhaer til 25 personer i morgen – hvordan med den rørsukkerlage? I opskriften til 1 Caipirinha opløses sukkeret med limen, men hvad er proceduren når man skal opløse/blande rørsukker med vand?

  3. Hej Zander

    Tak for dit svar – eftersom jeg skal bruge drinken imorgen så kan jeg desværre ikke nå at købe en færdig blanding.

    Jeg satser derfor på at lave et opkog af vand og rørsukker; ovenfor skriver du I bruger en 50/50 fordeling, men i opskriften helt øverst står der 2 dele vand til 1 del sukker. I’m confused now…

    Mvh Magnus

  4. Hej Magnus

    Jeg har besøgt Brasilien mange gange, og elsker denne drink.
    Men jeg har forstået på brasilianerne, at det skulle være ekstremt vigtigt, at limefrugten bliver presset og under ingen omstændigheder moset, da man ikke ønsker den “bitre” del af limesmagen.

    Er det ligegyldigt i din mening ?

    Mvh
    John

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i