Opskrifter

Spring ølkøen over med din mobil

Kloge børn keder sig aldrig! Det beviser en gruppe studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus, som fik forbud mod at lave en klassisk studenterbar. Nu har de opfundet et højteknologisk fadølsanlæg, der potentielt kan erstatte både bartenderen og kasseapparatet.

Tørstig, meget øl-tørstig står du bagerst i flokken af folk med dankortet svingende i vejret, der alle prøver på at få bartenderens opmærksomhed. Udsigten til en kold fadøl ser ikke for god ud. Andre folk maser sig ind foran med spidse albuer og måske endda stilletter! En situation, som er bekendt for de fleste.

Det scenarie er snart en overstået historie. I hvert fald hvis det står til en gruppe ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen i Århus. De har opfundet et højteknologisk fadølsanlæg med en tilhørende app, som skal gøre fadølsbestillingen til en selvstændig oplevelse, lidt i stil med selvbetjentningskøerne i supermarkeder.

Hent appen GhostBar og åbn den. På skærmen ser du et tomt glas. Marker med fingeren den ønskede mængde øl, du vil have, og tryk så ok. Herefter trækkes beløbet direkte fra din bankkonto, mens det automatiske fadølsanlæg vil skænke dig din ønskede mængde fadøl i løbet af et par sekunder. Simpelt, effektivt og kø-løst.

Samarbejdet bag:

Idémændene bag det nyskabende projekt er studerende fra forskellige ingeniørstudier, de kom på idéen, efter de havde fået afslag på at åbne en almindelig studenterbar som man finder på så mange uddannelsesinstitutioner. De måtte dog gerne opføre et demonstrationsanlæg, og derfra begyndte ideudviklingen til en betjeningsfri øludskænkning. Det nye smarte anlæg gør, at deres fester nu forløber helt efter bogen.

Christian Dannesboe er adjunkt ved Ingeniørhøjskolen i Århus mener, det er et perfekt tværfagligt projekt, og at det ikke ville kunne lade sig gøre blot med studerende fra en enkelt uddannelse.

“Ingen ingeniør ville kunne løse opgaven alene. Det kræver specialiseret viden om kemiteknologi, mekanik og computerteknologi at bygge sådan en maskine. Og så selvfølgelig en god portion opfindertalent,” siger adjunkten. Selvbetjeningsanlæget og tilhørende app, får premiere ved Århus Festuge i slutningen af måneden, så kig endelig forbi og hjælp med at teste og smage, helt uden kø og kontanter.
Du kan hente appen her: Ghostbar app
Flere bryggerier har allerede udvist interesse i projektet.

Kilde: Ingeniøren.dk 

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i