Opskrifter

Highland Park hylder sine vikingerødder med ny special-whisky

Highland Park introducerer denne måned en ny limited edition-single-malt: Highland Park ICE Edition

Skotsk whisky leder straks tankerne i retning af kilte og sækkepiber, men Highland Park ICE Edition henter dog sin inspiration i en mere nordisk arv, for vikingerne herskede faktisk over Orkney-øerne, Highland Parks hjemegn, indtil det 15. århundrede.

Disse aner hylder Highland Park ICE Edition, som er den første whisky i en ny serie af limited edition-single-malts fra det historiske destilleri på Orkney-øerne. Serien består af to whiskyer, ICE Edition, som udkommer i denne måned, og FIRE Edition, som lanceres i 2017. Whisky-duoen er inspireret af asatroens skabelsesfortælling, der beretter om en verden kun bestående af is mod nord og ild mod syd.

Inspireret af norske isformationer
Highland Park ICE Edition er en 17 år gammel single-malt med en alkoholprocent på 53,9% lagret på eks-bourbonfade. Flasken er speciallavet af køligt blåt glas, der henter sit udtryk i isformationerne langt oppe i de norske fjorde.
Råvarerne i Highland Park ICE Edition giver whiskyen dens dynamiske bløde og krydrede smag sammen med en afbalanceret lang eftersmag.

Smagskombinationer der tilfredsstiller sanserne
Highland Park ICE Editions aroma har noter af ananas og mango. En sølvklar røget duft forbereder næsen på et iskoldt smæld af frisk ingefær.
Smagen i sig selv er kraftfuld som en gletcher. En intens røg væver sig ind og ud i perlende glimt af vanilje med overtoner af rod af haveiris. Selve bunden er smukt afbalanceret – en cremet finish glider ubemærket over i varme noter af træ og krydderier, hvilket tilsammen skaber en harmonisk whisky, der tilfredsstiller sanserne.

Highland Park ICE lanceres i Danmark i et opslag på 1.200 flasker til en udsalgspris på DKK 1.900.

 
Du kan ligeledes læse mere omkring Highland Park ICE Edition, på deres hjemmeside Highland Park ICE Edition.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i