Redbull

Redbull (Rød Tyr) er en østrigsk energi drink, som man roligt kan kalde for den eneste originale energi drink. Grunden til at dette produkt sælges som energi drink og ikke som en alm. sodavand er indholdet af dåsen. Redbull har udover sukker, et højt konsentrat af Koffein og taurin, hvilket har den opfriskende effekt man ønkser ved indtagelse.

Udover den blå dåse, er mærket bl.a. kendt for deres slogan og tilsvarende reklamer. “Redbull giver vinger”, som de har overført til samtlige lande de er repræsenteret i.
Redbull kom første gang til Danmark i 2009 efter at lovgivningen havde ændret loven om hvor meget en energi drink må indeholde af koffein. 7-Eleven Kioskkæden var hurtige til at få den ind i deres sortiment hvorefter den lækre dåse hurtigt spredte sig i samfundet.

én 250 ml dåse Red Bull indeholder 112,5 kalorier og 27 gram sukker. Red Bull Sugar Free indeholder kun 10 kalorier og er sødet med aspartam.

Taurin er en organisk syre, som både mennesker og dyr producere i galden. Taurin kan fremstilles syntetisk.

Glucuronolactone næsten ingen har undersøgt præcis, hvad det her gør, og de fleste forskning på denne ingrediens blev foretaget for 50 år siden. Det siges at denne ingrediens bekæmper træthed og øger velvære – Men er endnu ikke helt dokumenteret.

Koffein øger koncentrationen og reaktionstid, samt forbedre følelsesmæssige tilstand og øge stofskiftet. Man kan indeholder 80 mg koffein, som er mere end tre gange så meget koffein, der er i den samme mængde af koks.

Niacin aka vitamin B-3, øger det såkaldte gode kolesterol (HDL), ved at forhindre dannelsen af triglycerider, hvilket gør det til en forrygende kolesterol stof. Desværre er der ikke nok niacin i en dåse Red Bull til at have denne fordel.

Officiel Dansk hjemmeside: www.redbull.dk