Søbogaard

Søbogaard

Søbogaard er en økologisk producent, der har hjemme i Borup. Produktsortimentet er efterhånden blevet udvidet, fra i starten (tilbage i 1976) kun at indeholde honning, til i dag med honing, diverse safter – f.eks. Café flaskerne som fås i hele landet, til marmelader, øl, sodavand, mjød, vin og likører. Selv slush ice maskinen går ikke fri af Søbogaards økonliske produkter, hvor der findes fem varianter, alle naturligvis uden farvestoffer. I alt mere end 130 forskellige økologiske produkter

Søbogaards sortiment:
Café flaskerne:
Jordbær, Æble-kirsebær
Appelsin, Hindbær
Æble-solbær, Mynte
Tranebær, Solbær
Æble, Hyldeblomst
Kirsebær, Rød Grapefrugt
Hibiscus, Sjælevarmer

Vin:
Skærsommernats drøm (kirsebær & hyldeblomst)
Elverhøj (hyldeblomst)
Dessert vin:
Nordlys (tyttebær, tranebær, blåbær)
Midnatssol (blåbær, tyttebær, solbær og æble)    Honig varianter:
Rosmarin, Timian, Lyng, Klokkelyng, Ingefær, Akacie, Lindeblomst, Boghvede og Hjulkrone
Marmelader sødet med rørsukker:
Appelsin, Arbikos, Blåbær, Brombær, Citron, Rabarber, Hyben, Jordbær, Solbær, Stikkelsbær, Tranebær, Tyttebær

Marmelader sødet med æbleskoncentrat:
Appelsin, Abrikos, Blåbær, Brombær, Hindbær, Hyben, Jordbær.    Sodavand:
Læsø Vand, Øcola & Sport.

Øl:
Pilsner, Lager, Æsel Pilsner, Guldsvinet 8%, Jule Bryg.

Især mynte versionen bør man bestemt gå på jagt efter, den smager ganske enkelt fantastisk og er ikke mindre end genial i en dejlig frisk Mojito. Desværre er vi ikke ene om denne holdning, og Anno apil 2008 er mynte saften total udsolgt. Som Søbogaards Ellen Nielsen (udvikler og eksportør), forklarede på Food Expo messen i Hering tidligere på året ”Efterspørgelsen på Café Mynte er så høj, at vores seneste produktion, der bestod af 30 kg mynteblade slet ikke rækker. Derfor må vi desværre melde alt udsolgt indtil næste produktion er klar”.

Anerkendt likør fra Søbogaard.
Kiss hedder Søbogaards likørserie, der findes i fem varianter. På Food Expo I Herning vandt varianten Coffee-Kiss, der har en sød smag af kaffe og vanilie, førstepladsen i kategorien ”Rene varer”. De andre interessante likøre er Honey-Kiss (fyldig smag af honing, vanille og hindbær), Miss-Kiss (smag af hyldeblomst og mynte, med et pift af hibiscus som farver likøren flot pink), Black-Kiss (kraftig smag af anis og engelsk lakrids), Choko-Kiss (lækker mørk chokolade med snert af kanel og karamel) samt Sun-Kiss der har en fin smag af hyldeblomst, kvam og citron. Alle varianter fås i to størrelser, 4 cl og 50 cl. Alkoholproducenten ligger på 25% for alle likørerne.

Fakta boks:
Adresse:
Søbogaard
Kimmerslevvej 11
4140 Borup
tlf: 57526060
hjemmeside: www.snn.dk