Urge

Urge eller Surge som det bliver kaldt i USA er en citrus læskedrik, blev først solgt i Norge som et testprodukt i 1996 men efterfølgende kom til andre lande.

Urge blev skabt af Coca-Cola Companiet for at kunne konkurrerer med Pepsis Mountain Dew. Produktet kom på markedet i 1997, og solgte relativt godt de første par år. I 2001 stoppede Coca Cola produktionen i Danmark, Sverige og USA, men bibeholdte læskedrikken i Norge. Selvom Urge blev i Norge, valgte man at lade 1.5 L flasken udgå og kun beholde den halve liter, da de store flasker ikke solgte tilstrækkeligt.

1.5 L flasken blev dog genindført i Norge fra 1. september 2008 efter en facebook kampagne havde kørt for at få den tilbage.

Urge og Mountain Dews mindede meget om hinanden. Begge produkter gik med deres markedsføring after dem der dyrkede ekstrem sport, skater stilen mm.
Årsagen til at Coca Cola valgte at stoppe produktionen af Urge i Danmark, Sverige og Usa i 2001, var pga. at at Urge stjal markedsandele fra Coca-Cola’s eget produkt Sprite.

Efterfølgende har der som i Norge været Fb kampagner, og i sammenarbejde med BT, har Coca Cola valgt at producere Urge igen. Det er ikke sikkert præcis hvornår den lander på hylderne, men det blev sagt at den ville komme tilbage i 2011, men dette bliver nok i 2012.
Læs mere på Bt