Absolut vodka

Svenske Absolut Vodka fra den lille by Åhus er siden dens start i år 1979 blevet en verdenskendt vodka. Kendt for den milde smag og det skandinaviske design. Idag fås Absolut vodka i et hav af forskellige varianter, hvor den nyeste i familien er Absolut Vodka Mango.

12 forskellige vodka varianter

Det startede med den rene vodka Absolut Vodka i 1979, derefter gik der 7 år før den næste variant så dagens lys, det var Absolut Peppar i 1986. I 1988 kom så Absolut Citron, en af de bedst sælgende varianter idag. Fire år senere i 1992 udkom Absolut Kurrant for første gang. Sidste lancering i 90érne var Absolut Mandarin i 1999.
I de senere år er det gået stærkt med tilgangen af nye varianter, og således kom Absolut Vanilla på markedet i 2003, Absolut Raspberri i 2004, Absolut Apeach i 2005, Absolut Ruby Red i 2006. I 2007 er hidtil rekorden for nye varianter lanceringer: Absolut Pear, Absolut Mango og Absolut 100.

Derudover findes der flere mini-produktionsudgaver, som f.eks. Absolut Disco (indpakket i en discokugle, som en lille sjov gadjets) eller Absolut Sommer.

Luxus udgave Level
I 2004 blev et nyt brand lanceret under navnet Level. Denne Level vodka er luxusudgaven af Absolut vodka, og kommer da også i samme velkendte design, dog i sandblæst glas.

Absolut Vodka er meget bevidste om deres image og design, hvilket giver sig til udtryk i deres karakterirske reklamer.

Absolut Cut – RTD lancering i Canada
Absolut forsøgte sig i 2004 at komme ind på det dengang nye marked for RTD (Ready to Drink) produkter. Salget har ikke været imponerende, og set i dette lys, måske meget logisk vi ikke har set Absolut Cut på det europæiske marked.

Billeder af Absolut vodka
[nggallery id=39]

Andre nyttige links:
Absolut.com

I år 2011 har Pernod Ricard agenturet på Absolut vodka