Hjemmelavet sirup & spiritus Lav det selv MetroXpress

Træt af snaps til julefrokosten?

Så lav dit eget shot! – Det faktisk ret nemt.

Efter et par julefrokoster med lidt for mange snaps, gik jeg igang med at udvikle mit eget shot, som kunne bruges som snaps gør til en julefrokost. Da jeg er stor fan af især ingefær og mango, kombinerede jeg de to sammen med frisk chili og lidt lys agave sirup. Sidstnævnte kan dog erstattes af akaciehonning. Det giver et shot som er stærkt, frisk men så alligevel lidt rund i smagen. Min erfaring siger, at ca. 40-50% af dem der smager dette shot, synes det er lige i skabet. Resten vil helst være fri.

[singlepic id=742 w=300]

Træt af snaps-shot
1 flaske vodka (her Cuba i mangel af bedre – tror en russian standard havde været optimal)
10-12 cl Monin Mangosirup
Ingefær
Chili
Lys agavesirup/akaciehonning efter behov.

Skræl ingefær og vask chili. Skær i mindre stykker og kog op sammen med siruppen og lidt ekstra vand. Smag til undervejs, og når smagen er tilpas stærk og lidt skarp – så er den klar. Si ingefær og chili fra (hvis du ikke vil have den skal påvirke smagen mere i den retning) og hæld op i en 1-liter flaske. Vent til det har kølet lidt af, og hæld så en flaske vodka oven i. Ryst godt, og smag evt. til med lidt sødt. For mig er det optimale shot, et shot der formål at rense munden – men samtidigt smage godt og have en fin lang eftersmag. Dette shot varmer halsen i lang tid efter – men pga. sukkeret er det en rund og ikke skarp eftersmag. Det gør den store forskel i mine øjne.

[nggallery id=128]

Se også: Spritbilistens julesang

2 thoughts on “Træt af snaps til julefrokosten?

  1. Lyder lækker. men lige et spørgsmål. Der er Citroner på billederne, det står der ikke noget om i opskriften? Hvormaget Citronsaft skal der i ?

  2. Hej Sebastian Nielsen

    Godt spottet, Citron blev her ikke brugt, men var mere med som en evt. nødvendig udligning. Skulle det blive for sødt med mango, ville citronen kunne udligne det lidt. 🙂

Comments are closed.

Nyt barudstyr – Mixmeister.dk er den førende webshop i